We zijn uniek in het ontzorgen van de hele flow

Steeds meer administraties en overheidsdiensten besteden hun archief uit. Dat doen ze om verschillende redenen. Besparing op archiefruimte, op personeel, facilitering van telewerk… En ook omdat hen de knowhow inzake digitalisering ontbreekt om het zelf te doen. Die knowhow zit onder meer – of beter gezegd ‘vooral’ – bij Youston.

“De lijst met steden, gemeenten en administraties waarvoor we de archivering verzorgen groeit gestaag. Ofwel digitaliseren en indexeren we meteen alles, ofwel digitaliseren we ‘on demand’ en zorgen we voor fysieke opslag. Vaak gaan we nog een stap verder in de dienstverlening en integreren we onze Iguana iDM documentmanagement software (DMS) in het ERP van de klant. De klant kan ook rechtstreeks voor op maat geconfigeerde DMS van Iguana iDM kiezen,” aldus Youstons’ general manager Jef Vandecruys.

“Wij zitten onder de motorkap” 

In beide gevallen zit Youston “onder de motorkap” – zo formuleert Jef het - en dat is een comfortabele positie, vanuit commercieel oogpunt en voor verdere groei. “We ontzorgen de klant totaal. De look & feel in het behandelen van documenten blijft voor de klant ongewijzigd. Daarin zijn we dankzij Iguana iDM erg soepel. Die flexibiliteit en klantgerichtheid is ook onze sterkte. Er is niemand, niet in België en niet in het buitenland, die in dezelfde mate totale ontzorging kan aanbieden. Met maatwerk op elk niveau: archiveren, scannen, DMS en in het verlengde consultancy inzake digitalisering. Dat is onze unique selling proposition.”

“Met software kunnen we ook de grens over” 

Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om de hele keten – archiveren, scannen, documentmanagement, digitaliseren & change management – te exporteren naar buitenlandse klanten. “Door lokale wetgeving mogen bepaalde confidentiële documenten en gevoelige informatie niet het land uit. Maar met de Iguana iDM software en onze expertise in digitalisering kunnen – eventueel in combinatie met lokale partners voor scanning en fysieke archivering – wel gaan opschalen buiten België. Dat doen we momenteel al. En daar zit voor de komende jaren het grootste groeipotentieel,” besluit Jef Vandecruys.