Youston wordt het grootste Belgische digitalisatiebedrijf

Pieter Vansynghel, CEO Youston: “We zijn verheugd dat we deze deal hebben kunnen sluiten. Door de overname van iGuana verdrievoudigen we in één klap. Daarnaast verwerven we specifieke kennis en toepassingen die aanvullend zijn op de huidige dienstverlening van Youston.”

Waarom deze overname?

De complementariteit van de dienstverlening laat toe zowel de klanten van Youston als deze van iGuana een uitgebreidere en volledige dienstverlening aan te bieden. Naast de huidige archivering en digitalisatie-toepassingen, wordt de integratie van het iDM platform dat toelaat documenten te archiveren en te raadplegen het kroonjuweel voor Youston.

Met één, unieke en centrale oplossing kan Youston het volledige archief van bedrijven en organisaties indexeren, digitaliseren en via een beveiligd platform ter beschikking stellen. Dit is een zegen voor ondernemingen en overheden die thuiswerk faciliteren en nu toch volledig operationeel kunnen blijven.

Na de ingebruikname van het nieuwe archiveringsgebouw in oktober 2020 heeft Youston een totale archiveringscapaciteit van 500 km. Na de integratie verhogen we nu ook onze scancapaciteit tot meer dan 1.000.000 pagina’s per dag.

Voor de klant vertaalt dat zich in het bieden van toegevoegde waarde in de totaliteit van elk digitalisatieproject. Klanten kunnen door de combinatie van digitalisering, een digitaal platform en “Track & Trace” functionaliteiten al hun documenten onmiddellijk terugvinden. “Youston zet hiermee wederom de volgende stap” volgens COO Pascal Hermans.

Tevens verwerven we de Oostenrijkse producent van boekscanners Qidenus. Wereldwijd is Qidenus de referentie in het scannen van boeken voor toonaangevende musea en bibliotheken zoals o.a. het Holocaust Museum in Washington. Hiervoor werden eigen scanners ontwikkeld die we bouwen in Wenen. Met de eigen databank voor high-end beelden worden zo deze unieke boeken gedigitaliseerd waardoor ze eeuwig toegankelijk blijven, en waardoor ons erfgoed veilig wordt bewaard.

Deel deze post