Youston trekt nieuwe General Manager aan om verdere groeiambities waar te maken

Youston trekt nieuwe General Manager aan om verdere groeiambities waar te maken

Pieter Vansynghel heeft Jef Vandecruys aangetrokken als nieuwe General Manager van zijn onderneming Youston. Eigenaar Pieter geeft vanaf vandaag de dagelijkse leiding over om zich zelf meer te kunnen focussen op de ontwikkeling van nieuwe toekomstgerichte digitaliseringsoplossingen voor klanten. De opdeling in beide functies moet de verdere groei en internationaliseringsplannen van Youston waarmaken.

Het Limburgse Youston is sinds de oprichting 15 jaar geleden uitgegroeid tot het grootste Belgische digitaliseringsbedrijf. De innovatieve toepassingen om papieren archieven te indexeren en digitaliseren, gekoppeld aan het digitale platform iGuana, maken van Youston een unieke speler in de markt.

Focus op toekomstige innovaties

“Onze groei is het best te verwoorden in het aantal km’s dat we aflegden. Letterlijk. In 2012 zijn we gestart met 25 km archief en in 2024 breiden we onze capaciteit uit tot maar liefst 1.000 km volledig geïndexeerd archief. Ik ben uiteraard fier op het gelopen parcours van het volledige team van Youston. Als innovatieve onderneming moeten we echter steeds vooruit blijven kijken. Onze klanten kijken naar ons om hun bij te staan om nog sneller en accurater data te kunnen verwerken. Met de technische mogelijkheden van vandaag kunnen we binnen het uur de gevraagde documenten aanleveren, ook al zijn ze enkel beschikbaar in een papieren versie. Maar we zijn nog ambitieuzer. De wereld van de artificiële intelligentie evolueert snel. Dit biedt voor ons bedrijf ongelofelijk veel opportuniteiten op voorwaarde dat onze focus ook juist zit. Onze drijfveer, als innovatoren, is dan ook om aan de wieg te staan van technische oplossingen die vandaag nog onbestaand zijn, maar binnen 2 jaar het leven van onze klanten kunnen vereenvoudigen. Het zal mijn job worden om terug meer de leiding te nemen in het uitwerken van die strategische oplossingen voor de digitaliseringsuitdagingen van onze klanten. De nood aan een nieuwe General Manager om de dagelijkse leiding van mij over te nemen, drong zich dan ook op”, legt Pieter Vansynghel uit.

De Youstonfamilie krijgt versterking

Jef Vandecruys neemt een valies vol ervaring mee naar Youston. Hij was 4 jaar lang Global Director Digital Connection bij AB-InBev, onder rechtstreekse leiding van CEO Carlos Brito

om AB InBev te positioneren als leading company in a digital world. Als COO van het Limburgsee Zappware en Manager bij MEDIAGenix drukte hij bij beide bedrijven zijn stempel op hun internationale doorbraak.

“Digitalisering is dé toekomst om ons leven op privé maar zeker ook op zakelijk vlak fors te vereenvoudigen. Ik geloof heel erg in het feit dat slimme softwaretoepassingen een steeds grotere rol zullen spelen in de wijze waarop we zullen omgaan met Big Data. Er komt zoveel informatie op ons af, dat het soms lijkt of we een speld in een hooiberg moeten zoeken. Youston heeft het haar succes gemaakt om die speld te vinden en dat elke seconde opnieuw. Ik ben dan ook erg blij om vanaf vandaag deel te mogen uitmaken van de Youstonfamilie. De waarden van dit familiebedrijf en de visie van Pieter zijn onlosmakelijk verbonden aan het DNA van Youston als technologisch vernieuwend bedrijf. Het zal mijn taak zijn om dit nog te versterken binnen het kader van de toekomstambities en de neuzen van alle collega’s blijvend in dezelfde richting te krijgen”, vertelt Jef Vandecruys, nieuwe General Manager van Youston.

Voor meer informatie:
  • Pieter Vansynghel: 0475 24 02 24
  • Jef Vandecruys: 0471 48 43 93

Deel deze post